Comandați acum și aveți livrarea GRATUITĂ la domiciliu

Noile tendințe de porți de care trebuie să ții cont în 2021

Poți numi o clădire ‘acasă‘, numai atunci când aceasta oferă o senzație de siguranță și confort. Este un spațiu privat conceput exclusiv pentru familia ta, iar persoanele din afară nu ar trebui să aibă acces la el. Dar cum să restricționezi accesul într-un mod corect și elegant? Cu un perete compus și securizat cu un design robust de poartă, desigur!

Porțile sunt obligatorii pentru orice tip de proprietate. Pe lângă limitarea accesului nedorit, acestea oferă și multe alte funcții. De la a-ți proteja casa împotriva intrușilor, până la a înfrunta toate schimbările neașteptate de meteo. Porțile îți oferă cele mai mari șanse de a rămâne în siguranță în interior. În acest articol, vom aprofunda puțin caracteristicile porților cu cele mai recente exemple, tipuri, beneficii și ghid pentru cumpărători.

Care este importanța unei porți la o casă?

Pe lângă asigurarea accesului în sau în afara unei case, porțile oferă și numeroase avantaje, precum:

  •         Menținerea siguranței: Odată cu creșterea numărului de furturi din cartier, pur și simplu nu poți risca siguranța familiei tale. A avea o poartă adecvată poate reduce șansele de spargeri și infracțiuni.
  •         Delimitează proprietatea: O poartă marchează punctual proprietatea ta și împiedică străinii, dar și animalele să intre pe aceasta.
  •         Oferă intimitate: Dacă ai o poartă externă nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește timpul privat cu familia ta. Menținerea acesteia închisă reduce vizualizarea directă a spectatorilor.
  •         Crește valoarea proprietății: Așa este! O proprietate bine securizată cu o poartă, pare mai scumpă și mai valoroasă pentru potențialii cumpărători.
  •         Îmbunătățește aspectul vizual: Exteriorul casei tale poate fi înfrumusețat cu un design unic de poartă, care se poate armoniza cu întregul mediu.
5 tendințe de porți pentru puțină inspirație
1. Garduri decorative din fier

Gardurile ornamentale sau decorative din fier adaugă caracter exteriorului unei case, oferind în același timp intimitate din partea vecinilor și a trecătorilor. Temele obișnuite includ copaci, flori și o serie de forme geometrice. Unele dintre cele mai importante companii de fier vor personaliza chiar și un gard de fier de bază, pentru a include animale sălbatice sau chiar modele florale.

2. Porți de fier pentru ușile de intrare

Mobilarea intrării unei case cu o poartă de fier ajută la construirea unui mediu sigur și securizat. În plus, un număr din ce în ce mai mare de proprietari optează pentru achiziționarea de porți de ușă din fier împreună cu bare de fier în stil similar pentru ferestrele lor și balustrade de fier pentru pasarelele casei lor. Cuplarea porților de fier cu bare de ferestre din fier este o tendință care crește în cartierele în care securitatea este o prioritate majoră în rândul proprietarilor.

3. Porți de fier cu monograme

Un număr tot mai mare de proprietari aleg să-și personalizeze porțile cu monograme decorative. Porțile cu monograme personale au mai multe scopuri. Pe lângă identificarea proprietarului casei, o poartă de fier cu o monogramă transmite vizitatorilor și trecătorilor un mesaj despre stilul personal al proprietarilor.

 În majoritatea cazurilor, monograma este poziționată în centrul porții pentru a crește vizibilitatea, deși unii proprietari preferă ca monograma să fie poziționată în partea de sus a porții. Varianța culorii este o altă tendință actuală, mulți proprietari optând pentru o monogramă de culoare contrastantă, cum ar fi aurul sau bronzul.

4. Porți interioare pentru animale de companie

Peste 60% din gospodăriile din America dețin un câine și aproape jumătate dintre americani dețin o pisică. Mulți dintre acești proprietari își personalizează proprietatea pentru a-și menține animalele fericite și în siguranță. Porțile interioare din fier pentru câini sunt una dintre cele mai noi tendințe în rândul proprietarilor de animale de companie care caută o modalitate de a-și păstra câinii și pisicile protejate într-o zonă sigură. Proprietarii de animale de companie pot alege dintr-o gamă extinsă de stiluri, culori și dimensiuni pentru a-și găzdui animalele într-un mod unic.

5. Porți duble de fier

Este o poartă de acces care este realizată dintr-o pereche de uși de măsuri egale. Acestea sunt instalate pe fiecare parte a peretelui cu ajutorul balamalelor sau stâlpilor.

Ușile duble sunt fixate cu un zăvor și un sistem de blocare. Acestea sunt destul de grele, astfel posibilitatea de pătrundere nu este o sarcină ușoară.

Modernizează-ți exteriorului casei tale

Instalarea unei porți de fier este o modalitate excelentă de a adăuga o aer modern în exterior, iar dacă ai și o ușa de garaj, s-ar putea să te gândești să îi oferi un aspect modern, schimbând-o cu o ușă din fier forjat. Aceste uși de garaj sunt disponibile în mai multe stiluri moderne sau le poți personaliza pentru un aspect care te caracterizează.

Cum să alegi poarta perfectă pentru casa ta?
  1.       În primul rând, analizează structura casei tale și întreabă-te, ce așteptări ai, de fapt, de la o poartă? Să ai intimitate? Să arate bine? Securitate avansată sau toate cele menționate?
  2.       Odată ce înțelegi așteptările tale, îți poți transforma cu ușurință ideile în realitate. De asemenea, stabilește-ți bugetul în prealabil, pentru a ști exact cât ai putea cheltui!
  3.       Acum, alege un material care să se potrivească cu ideile tale. Porțile din lemn sunt mai elegante, dar sunt mai predispuse la deteriorare. Porțile metalice sunt robuste și țin mult, dar pot ceda condițiilor climatice. Deci, studiează puțin aspectele pozitivele și negativele ale fiecăruia înainte de a te limita la un singur material.
  4.       Apoi vine decizia stilului de funcționare a porții. Dacă ai o intrare mare, o poartă batantă funcționează bine, dar pentru locurile aglomerate, porțile culisante sunt o varinată grozavă!
  5.       Designul este la fel de important ca și restul elementelor. În loc să alegi un model de modă veche, experimentează cu diferite modele și încearcă să menții stilul casei tale.

Sperăm că aceste informații ți-au oferit ajutorul și inspirația de care aveai nevoie.

Doar asigură-te că alături de frumusețea externă, design-urile de porți să fie conforme cu standardele de siguranță. În funcție de loc, teren sau condițiile climatice, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte și să le personalizezi în funcție de nevoile tale. De asemenea, este recomandabil să vorbești cu un specialist care te poate ajuta cu mai multe informații despre ele. Tocmai din acest motiv oferim consultanță și îndrumări gratuite pentru clienții noștri. Nu ezita să ne contactezi, iar noi îți vom pune ideile în funcțiune!