Rendeljen most és INGYENES házhoz szállításban részesül

8 Kandalló trend, ami meghozza az otthon melegét

A 2021-es év visszahozta a kandallókat a figyelmünk középpontjába. Mivel az emberek több időt töltenek otthon, ezért aktuális lett a folyamatos otthon átalakítás, tervezés. Úgy gondoltunk elhozunk Önöknek 8 olyan kandalló trendet, amelyek meghatározzák az idei évet, ugyanakkor garantáltan meghozzák az otthonuk melegét.

Lineáris belső tér

Ez a lineáris trend nagyon nyomatékos napjainkban, hiszen ötvözi a kortárs megjelenést a szoba vonalaival. A beépített nagyméretű kandallók egyre népszerűbbek az emberek otthonában, viszont képesek megőrizni exkluzivitásukat egy megfizethető áron. Tökéletes azok számára, akik modern stílusban építik meg lakásukat.

A fenti képen egy klasszikus beépített kandalló látható, amely bármilyen otthonba elegánsan beépül. Tiszta élek, minimalista kinézet jellemzik ezt a kandalló stílust, amelyet gyakran kő, márvány vagy csempe díszítéssel ötvöznek. Tervezhető klasszikus darabként, egyetlen homlokzaton.

Hatalmas beépített kandallók

Minél nagyobb, annál jobb! 2021-ben divatosak a kiterjesztett méretekkel ellátott kandallók. A nagyobb vizuális terület az elegancia és a presztízs érzését nyújtja. Hagyományosan téglalap alakúak voltak a tűzhelyek, viszont az elmúlt évekbe divatossá vált a szimmetrikus négyzet forma.

Ebben az évben, ha nem a hosszú és lineáris kandalló mellett dönt valaki, akkor bizonyára nagy és négyzet alakú mellett köt ki. Egy ilyen kandalló esetében, akár 1000 négyzetcentiméter üveg mögött nézhetjük a fényes lángokat.

Minél világosabb szobában helyezkedik el egy ilyen kandalló, annál nagyobb kontrasztban van a környezetével. Ez a látvány pedig egyszerre lesz figyelemfelhívó de megnyugtató hatású is.

Sarok kandallók

Egy másik trend, amely kombinálva működik a lineáris megjelenéssel az a sarok kandalló tervezése. Működhet két szoba elválasztójaként is vagy akár egyszerűen beépíthető a falba. Mivel egyre népszerűbb a lakberendezésben a nyílt, modern terek kiépítése, ezért a sarok kandallók száma is megnövekedett, amely egyszerre több szögből is megteremti az otthon melegét.

A trend terjedéséhez az építészeti fejlődések is hozzájárultak, ugyanis manapság a beépíthető kandallók nem okoznak beszerelési problémákat. 

Kül-, és beltéri, dupla kandallók

A sokoldalúság a kandallók egyik legfőbb erénye. A beltéri/kültéri kandallók az év egész folyamán képesek sikert aratni, gondoljunk csak egy szép tavaszi estére, amikor a kinti hűvös levegőben egy kandalló mellett lehet melegedni vagy egy téli hideg napra, amikor egész nap bent ül az ember egy kellemes tűzhely mellett.

A kétoldalú kandallók egyedülállóan képesek elosztani két különböző teret, ezáltal pedig multifunkcionális elemei lesznek a lakás berendezésének. A trend előnye, hogy az Ön stílusához képes adaptálódni, legyen szó akár rusztikus palástú kőmunkáról vagy modern kinézetű fém furnéros kombinálásról.

Klasszikus elegancia

Számtalan olyan ember van, aki egyszerre szeretne klasszikus, elegáns és luxus kinézetű otthont. Ezek az elemek tökéletesen társíthatók egy klasszikus kandallóhoz, amely nemcsak elegenciát, hanem történelmiséget is adhat otthonának erős vas vonalaival. A fenti kép jól ábrázolja ezt a kettős kombinációt, a kellemes de elegáns megjelenést.

Klasszikus kortárs kandallók

A klasszikus kialakítású és dekoratív kivitelezésű kandallók egyes házakban túlzónak tűnhetnek. De a klasszikus megjelenés kortárs újraértelmezése nagyon népszerű az újabb lakásokban. Tónusítja a dekorokat, ugyanakkor képes megőrizni a klasszikus megjelenését.

Tökéletlen tökeletesség

Ez az ipari stílusú kandalló bizonyítja, hogy a kevésbé tökéletes akcentusok valóban rekonstruálhatók egy kortárs ház csodálatos jeleiben. Ha a szobákat fényes fém kandallóval, vágatlanul vágott élekkel és szabálytalan alakú deszkákkal látják el, a nappali vizuális változatossága javul, minden érdekesebbé és egyedivé válik. A tökéletességhez mindig tökéletlenségre lesz szükség.

Fókuszpont

Úgy tekinthetünk a kandallóra is, mint a nappali fókuszpontjára, amely különböző textúrákkal és anyagokkal melegséget és nyugtató érzést képes kelteni. Mindkét képen a kandalló a központi elem, amely képes uralni a szobát és definiálni azt. Ugyanakkor jelentős szerepet játsznak abban, hogy melegséget vigyenek az otthonba és ezáltal a családba is egyaránt. Így az egyensúly fenntartása a kandalló pozícionálásával is történhet.

Reméljük, hogy néhány hasznos ötlettel tudtunk segíteni Önnek ezekkel a 2021-es trendekkel, amelyek inspirációk lehetnek arra, hogy mivel tehetik melegebbé és elegánssá otthonukat.

Csapatunk elkészít Önnek bármilyen minőségi, egyedi termékeket. Sokéves szakmai tapasztalatunkkal segítő kezet nyújthatunk Önnek. Tudjuk, hogy a választás és a döntések nem könnyűek, ezért segítünk kiválasztani az ötletének legmegfelelőbb megoldást. Ingyenes szakértői konzultációt kínálunk Önnek.

Teremtsen meleget otthonában és családjában a megfelelő kandallóval. Önnel vagyunk ebben a folyamatban.