Rendeljen most és INGYENES házhoz szállításban részesül

2021-es kaputrendek, amelyeket szem előtt kell tartanod

Egy épületet csak akkor nevezhetünk “otthonnak”, ha az biztonságot és kényelmet nyújt számunkra. Egy olyan privát teret, amely a családnak szolgál és nem engedi be a kívülállókat. De hogyan lehet korlátozni a hozzáférést egy tisztességes és elegáns módon? Erre a kérdésre a válasz, a kapuk.

A kapuk minden típusú ingatlan esetében kötelezőek. A nem kívánt hozzáférés korlátozása mellett számos más funkciót is betöltenek. Kezdve attól, hogy megvédi otthonát a behatolóktól, egészen a váratlan időjárási változásokig. A kapuk adják a legjobb garanciát arra, hogy biztonságban maradjanak bent. Ebben a cikkben egy kicsit elmélyülünk a kapuk jellemzőiben legújabb példákkal, típusokkal, előnyökkel és útmutatóval a vásárlók számára.

Mi a kapuk jelentősége?

A kapuk számos előnyt biztosítanak egy háztartás számára:

  • Biztonság fenntartása: megfelelő kapu esetén csökkenthető a nem kívánt betörések és bűncselekmények száma
  • Az ingatlan elhatárolása: A kapu pontosan jelöli az ingatlanját, és megakadályozza, hogy idegenek és állatok belépjenek az Ön területére
  • Intimitást nyújt: Ha van külső kapuja, akkor nem kell kompromisszumokat kötnie a családdal töltött magánéleti idővel kapcsolatban. Csukva tartása csökkenti a nem kívánt tekinteteket a külvilágból.
  • Növeli az ingatlan értékét: Így van! A kapuval ellátott, jól biztosított ingatlan drágábbnak és értékesebbnek tűnik a potenciális vásárlók számára.
  • Szebbé teszi a látványt: Otthonának külseje egyedi kapu kialakítással szépíthető, amely harmonizálhat az egész környezettel és kifejezheti az Ön személyiségét
5 kaputrend, ami inspirálhat
1. Dekoratív vaskerítések

Díszes vagy dekoratív vaskapuval képes karaktert adni a ház külsejéhez, miközben magánszférát biztosít a szomszédok és a járókelők elől. A kapuk dizájn elemei közé tartoznak fák, virágok és számos geometriai forma is. Az ilyen típusú kapuk teljesen konfigurálhatóak, a kliens ízlésének megfelelően.

2. Vaskapuk bejárati ajtókhoz

A ház bejáratának vaskapuval történő berendezése elősegíti a biztonságos környezet kialakítását. Ezenkívül egyre több háztulajdonos dönt úgy, hogy vasajtó kapukat, hasonló stílusú vasrudakat és vaskorlátokat vásárol otthona járdáihoz és ablakaihoz. A vaskapuk és a vasablakok összekapcsolása egyre növekvő tendencia olyan környékeken, ahol a biztonság elsődleges prioritás a lakástulajdonosok körében.

3. Vaskapuk monogrammal

Egyre több tulajdonos készítteti kapuját dekoratív monogramokkal. A személyes monogrammal ellátott kapuknak több célja van; a ház tulajdonosának azonosítása mellett a monogrammal ellátott vaskapu továbbítja a látogatóknak és a járókelőknek a tulajdonosok személyes stílusát is.

 A legtöbb esetben a monogram a kapu közepén helyezkedik el, hogy növelje a láthatóságot, bár egyes lakosok jobban szeretik, ha a monogramot a kapu tetején helyezik el.

4. Háziállatok beltéri kapui

Amerikában a háztartások több mint 60% -ában tartózkodik kisállat. Ezek közül a tulajdonosok közül sokan testre szabják otthonukat, hogy állataik biztonságos körülmények között éljenek. A kutyáknak készült beltéri vaskapuk az egyik legújabb trend az állattartók körében, így a lakosok ki tudják mutatni törődésüket a kedvenceik iránt.

5. Kettős vaskapuk

Ez egy bejárati kapu, amely azonos méretű ajtópárból készül. A fal mindkét oldalán zsanérok vagy oszlopok segítségével vannak felszerelve. A dupla ajtókat retesz és rögzítő rendszer rögzíti. Súlya miatt szilárd biztonságot nyújt háztartásának.

Korszerűsítse otthona külsejét

A vaskapu felszerelése nagyszerű módja annak, hogy  modern látványt adjunk otthonunknak és ha a háztartás rendelkezik garázskapuval is, akkor érdemes korszerűsíteni kovácsoltvas ajtóval. Ezek a garázskapuk többféle modern stílusban kaphatók, vagy személyre szabhatja őket az Önre jellemző megjelenés érdekében.

Hogyan válassza ki a tökéletes kaput otthona számára?
  1. Először elemezze otthonának felépítését, és tegye fel a kérdést magának, mit vár valójában egy kaputól? Hogy jól nézzen ki? Biztonságot adjon és intimitást? Vagy minden a felsoroltak közül?
  2. Miután megértette elvárásait, könnyedén megvalósíthatja ötleteit. Ezen kívül előre szögezze le a költségkeretet, hogy pontosan tudja, mennyit költhet!
  3. Most válasszon egy olyan anyagot, amely megfelel az ötleteinek. A fából készült kapuk elegánsabbak, de hajlamosabbak a sérülésekre. A fém kapuk robusztusak és hosszú ideig tartanak, megfelelnek minden éghajlati viszonynak. Tehát tanulmányozza kicsit minden anyag pozitív és negatív aspektusát, mielőtt meghozná a végső döntést.
  4. Ezután következik a kapu működési stílusának eldöntése. Ha nagy bejárattal rendelkezik, a lengőkapu jól működhet, de zsúfolt helyeken inkább a tolókapuk jelentenek remek változatosságot!
  5. A tervezés ugyanolyan fontos, mint a többi elem. Ahelyett, hogy régimódi modellt választana, kísérletezzen és keressen inspirációt különböző modellekkel, amelyek illeszkednek az Ön stílusához.

Reméljük, hogy ezek az információk megadták a szükséges segítséget és inspirációt a következő kaputervezéséhez.

Győződjön meg arról, hogy a külső szépség mellett a kapu kialakítása megfelel a biztonsági előírásoknak is. A helytől, a tereptől vagy az időjárási körülményektől függően több szempontot is figyelembe kell vennie és az igényeinek megfelelően kell testreszabnia. Célszerű olyan szakemberrel is beszélni, aki további információkkal szolgálhat róluk. Ezért kínálunk ingyenes tanácsadást és útmutatást ügyfeleink számára. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, mi pedig megvalósítjuk az Ön ötleteit!