Comandați acum și aveți livrarea GRATUITĂ la domiciliu

8 tendințe de Șeminee care aduc căldura în casa ta

Anul 2021 a reușit să aducă șemineul din nou în centrul atenției noastre. Oamenii petrecând mai mult timp în locuințele lor, și-au făcut noi planuri pentru îmbunătățirea acestora. 

Ne-am gândit să venim cu câteva idei din tendințele anului pentru a vă putea ușura planificarea, astfel v-am pregătit 8 tendințe de Șeminee, care să văi aduc căldura în casa dumneavoastră.

Interior liniar

Această tendință liniară este foarte puternică. Acest aspect contemporan contopește șemineul cu piatra din împrejurul său. În 2021 se observă în continuare o creștere puternică a numărului de șeminee mari, liniare și contemporane instalate în casele oamenilor. Șemineele liniare sunt considerate mai versatile într-o gamă mai largă de stiluri de design interior, dar mai puțin exclusive pentru a putea fi o caracteristică cheie, într-o casă modernă.

În imaginea de mai sus se poate vedea un șemineu cu gaz într-o cameră de zi în stil clasic. Acest aspect clasic contemporan se potrivește, de asemenea, în aproape orice cameră de zi.

După ce ați văzut unul dintre aceste șeminee liniare, luminând o cameră, este ușor de înțeles de ce marginile lor curate sunt la modă. Acest stil de șemineu este adesea înconjurat de decorațiuni de marmură, țiglă sau piatră. Poate fi proiectat ca o piesă clasică pe o singură fațadă.

Șeminee încorporabile dramatice

Cu cât este mai mare, cu atât mai bine! În 2021 sunt la modă șemineele care au dimensiunile extinse. O zonă vizuală mai mare, oferă un sentiment de eleganță și prestigiu. Iar acest lucru este de neegalat de modelele mai mici. În mod tradițional, șemineele cu gaz au avut o formă dreptunghiulară, dar în ultimii ani s-au extins pentru a deveni mai pătrate. 

În 2021, dacă nu se mai merge pe lung și liniar, se va merge pe mare și pătrat. Și, din motive întemeiate, nimic nu se compară cu imaginea uimitoare a unui foc care dansează în spatele a aproape 1.000 de centimetri pătrați de sticlă!

În această cameră de zi luminoasă, cu un covor deschis la culoare pentru a lumina și mai mult spațiul, se creează un contrast de alb cu aspectul întunecat al șemineului. Acest contrast ne duce atenția asupra frumoaselor imagini cu flăcări și, totodată, ne atrage în magia liniștitoare a acestora.

Design șemineu pe colț

O altă mare tendință, în special combinată cu un aspect liniar, este instalarea unui șemineu pe colț. Poate fi considerat ca un mic „ecran” pentru a separa două camere sau poate fi încorporat în perete. Mai ales că din ce în ce mai multe case îmbrățișează un plan deschis, puteam vedea multe șeminee pe colț. 

Planul deschis, și deseori aspectul modern, liniar se pretează șemineelor pe colț, astfel încât să vă puteți bucura de căldură și priveliştea plăcută aproape de oriunde din cameră.

Acest lucru este deosebit de popular la șemineele pe gaz, deoarece este ușor de instalat un șemineu pe gaz în încăperile interioare în care nu existat un șemineu înainte.

Șeminee interioare / exterioare duble

Versatilitatea este una dintre tendințele de top ale șemineului. Șemineul interior / exterior este în creștere, deoarece este un succes pe tot parcursul unui an. O noapte frumoasă de vară, afară pe punte, nu este completă fără prezența focului, și nici o seară confortabilă de iarnă, pe canapea, nu este completă fără un foc plăcut care să te poate cuprinde.

Cu ajutorul șemineelor cu două fețe, puteți împărțiți două spații într-un mod unic pentru a vă bucura de foc din ambele camere. Acestea pot aduce unele dintre cele mai bune funcționalități și forme designului interior.

Aspectul șemineului interior sau exterior poate varia foarte mult. Indiferent dacă vă plac lucrările din piatră cu o mantelă rustică sau doriți ca zona de vizionare să fie îmbinată cu faianță sau furnir metalic, șemineul se poate potrivi stilului dumneavoastră, oferind în același timp căldura potrivită, atât în interior, cât și în exterior.

 “Classic elegance”

Sunt nenumărate persoane care doresc să-și aducă în casele lor eleganța, clasicul dar și luxul. Aceste elemente pot fi perfect asociate cu un șemineu clasic, care face casa atât elegantă, cât și istorică, prin primsa suportului puternic de fier și a liniilor sale fine.

Imaginea de mai sus reprezintă un exemplu bun pentru ilustrarea acestei combinații sensibile și atât de plăcute.

“Contemporary classic”

Șemineele cu design clasic și finisaje decorative pot părea exagerate în unele case. Dar o rotație contemporană pe un aspect clasic este foarte populară în casele mai noi. Tonifică decorurile, în timp ce își menține în continuare aspectul clasic.

Imperfect Perfection

Acest șemineu în stil industrial este dovada că într-adevăr și accentele mai puțin perfecte pot fi reconstruite în semnele uimitoare ale unei case contemporane. Atunci când camerele sunt echipate cu un șemineu din metal lucios, cu marginile tăiate necizelat și scândurile în formă neregulată, se sporește varietatea vizuală din camera de zi, totul devenind mai interesant și unic. Perfecțiunea mereu va avea nevoie de imperfecțiune.

Focal point

Putem privi șemineul și ca un punct focal pentru camera de zi, care crează căldură și o senzație liniștitoare cu ajutorul diferitelor sale texturi și materiale. În ambele imagini, șemineul reprezintă elementul central, care reușește să domine camerele. Totodată, joacă un rol semnificativ în aducerea căldurii în casa și în familiile noastre. Astfel, echilibrul este menținut cu ajutorul acestei poziționări.

Sperăm că v-am putut ajuta cu câteva idei utile pentru casa dumneavoastră. Acestea sunt câteva dintre tendințele anului 2021, o mică inspirație pentru ce se poate face anul acesta.

Echipa noastră este dornică să vă creeze produse personalizate de calitate. Cu mulți ani de experiență profesională vă putem acorda o mână de ajutor. Știm că alegerile și deciziile nu sunt ușoare. Din acest motiv vă vom ajuta în alegerea celei mai potrivite soluții pentru ideea dumneavoastră. Oferim expertiză și consultare gratuită.

Creați căldura în casa și în familia dumneavoastră cu șemineul potrivit. Noi vă suntem alături în acest proces.